Blonde Redhead.


Foto: Elsa Söderström Redigering: Jag (Dock är jag inte rödhårig pga överredigering, faktiskt).

Jag är som sagt tydligen rödhårig, iallafall i solens ärliga ljus. Imorgon har jag en lektion = ovärt. Överväger dock att gå på den, för att sedan ta mig till staden och framkalla mina fotorullar. Känns spännande. Idag såg jag förresten hela M.I.A's nya musikvideo till 'Born free'. Den var bra. Brutal, men bra. Snyggt gjord, genomtänkt handling och sånt. Nu ska jag göra te och sedan se klart min 18 minuter långa Foals-film som jag inte tagit mig tid att se, än. Heh.


Dubbelmoral

Hemma, i min ensamhet (på övervåningen, då undervåningen är fullproppad med okänt folk), funderar jag på livets mening och kom just in på ämnet dåtid. Jag ställde mig frågan "har livet (mitt liv) någonsin haft mening?". Detta gav mig den briljanta idén att manuellt, frammana nostalgi. Det första jag kommer att tänka på var soundtrack. Inget är lika nostalgiväckande som ett schysst soundtrack från barndomen. Självfallet, uppenbarar sig Harry Potter i mitt huvud. Något upprymd av min (Harrys*?) uppenbarelse, tar jag Spotify till min hjälp att sätta på soundtracket. -Jag kom just på, med hjälp av en Spotifyreklam, att det är morsdag imorgon, bloody hell!! Jag som ej har något att ge min mor, jag tror jag tänker göra muffins- Väl nergosad i den något hårda datorstolen med stickigt fodral, hör jag den första Harry Potter låten, kallad 'Prologue' starta. Jag lyssnar 10 sekunder. Jag lyssnar 37 sekunder. Jag lyssnar 1½ minut. Ännu utan större psykisk reaktion. -Jag måste bara påpeka att HP3 och HP4, om jag nu få använda mig av så simpla förkortningar, är mina favoritfilmer och soundtrack- Jag drog snabbt, av detta, slutsatsen att jag lyssnar sönder Harry Potter soundtracken. Till sinnes milt förstörd, började mitt vänstra ögonparti darra likt ett asplöv i takt luftstrupens patetiska försök till att kväva sig själv. Pinsamhet? Sorg? Jag kan inte sätta ord på mina tillfälliga känslor. Jag trodde inte ens detta var möjlgit, men ack så möjligt är det uppenbarligen. Jaha? Så vad nu? Genast börjar jag desperat leta igenom min Soundtrack-lista i hopp om att finna ett nytt soundtrack att lyssna på i svarta tider, då HPsoundtracket alltid varit en säker källa att vända sig till. -Jag insåg just att detta blir någon slags krönika. Jag har full respekt för om ingen orkar läsa den- Inget ersättningssoundtrack hittas. Och nu, 28 HP låtar senare, mår jag riktigt illa helt ärligt. HP soundtracken är ju skitdåliga och jättetråkiga? Ne nu ger jag detta ett kort avslut och går ner och bakar muffins. Farväl.

P.s. Om någon råkar ha 'The life and opinions of Tristram Shandy, gentleman' eller 'Tristram Shandy' (om man så föredrar) -boken hemma så lånar jag den väldigt gärna. 

Buffalo Trail



Schysst att man har en bror som är fotograf. Igår välsignade han mig med massa underbara tillbehör till min analoga kompis. Det var bland annat typ 30 filmrullar, svart-vita, med färg och olika iso. Jag fick också ett mini-stativ som går alldeles perfekt att ta med sig i väskan. Och en negativ scanner (på lån). Samt ett annat tillbehör som jag inte kan sätta namn på. Filmrullarna har visserligen gått ut men det ger bara lite äventyrligare färger. Desto mer oförutsägbart, desto mer spännande! 

En lista: (åh det var länge sen)

Jag är orangehårig.

Jag har börjat på klättring.

Jag kommer inte få använda min kamera på 1 vecka, då den rymmer till London.

Festisflaskor är på superpris i Foodmarket i Orminge. Tror jag. En kostar iallafall 8.90, vilket jag tycker är ganska billigt.

Lussebullar säljs fortfarande. Vilket är bra eftersom jag är en högkonsument. 

rubix

Jag har klättrat på väggar med Bob Marley och naffsat choklad från Åre. Samt tittat på pojkar. I 4,5 timmar. Qqqqqqql. Fujiya & Miyagi är bra. The Kills är tunga och Muse är bara nostalgiska. Sommar är asmegasuperduperotroligthimelsktbäst. Påsväskor är underskattade. Vatten är himelskt. Apelsinchoklad är gott. Tid är satanistiskt. Jehovas Vittnen är intressanta. Fett är gulligt. Blod är vidrigt. Jeans är oskönt. Jag är cool. Harry Potter är trevlig. Min choklad är slut.

Jag har en ny jacka.

Pax pax pacific

Hej Total Life Forever!















Äntligen. Efter 1 veckas väntande. För er som lever i ovisshet om vem/vilka/vad Foals är, så är det ett av mina Favoritband. Från England är de. De släppte nyligen sitt andra album, 'Total Life Forever'. Såklart var jag tvungen att beställa 1x av deras limited edition Boxset som jag alltså fick idag. Detta innehåller en dvd med filmmaterial, 2 cd skivor, 1 konstbok av något slag med låttexter. Allt packar i en fin, blå ask. Tyvärr var detta inte värt 400 kr. Inte alls. möjligtvis 250. Inte 400. Dock, förutsatt att det är Foals själva som ritat och skrivit allt, så känns det ganska bra ändå! 

Slarv. Sparv.

Hej min mormor är fantastiskt duktig på att sticka schyssta sockor.



I övrigt är jag förkyld och har massa katter som ser ut såhär, bland annat.

Förresten så har jag hittat en ny kamera, som inte är särskillt ny, analog olympus pen ees-2. Den fungerar alldeles utmärkt, och imorgon ska jag nog (om det är fint väder) gå ut och fotografera lite roligheter. Sådeså!



Idag har jag lärt mig uppskatta ett band som heter Liars. Jag har hört dem någon enstaka gång innan men idag lades de officiellt in i min spellista. Jag rekommenderar att ni lyssnar på dem!


I väntan på liv.

Jag ska tydligen flytta. Igen. För fjärde gången. Kul.


RSS 2.0