A Horse Is Not A Home

Under min förmiddag som spenderades på Djurgården, slog två fantastiska nyheter mig. Vetskapen om Miike Snows närvaro på Peace&Love! Men också vetskapen om min barndomsväns närvaro på P&L! Jag vet inte vad jag ska göra med all denna underbara information!! Jag tror helt enkelt att jag ska fira det med att beställa en biljett. Till P&L. Jag kan tänka, att en sådan lär behövas.

Isolation

Jag   får   såna   där   ångestfyllda   önskedrömmar   ibland.   Om   Djur,   Politiker,   kärlek,   jordnötssmör,   myror,   enhörningar.   Men   det   gör   inget   för   nu   tänker   jag   gå   ut   och   låtsas   att   det   är   sommar   och   allt   är   bra.   Sådeså.

 
Troligen   mitt   första   korta   blogginlägg.   Eller   andra!?


0'1003132116

Helg. Igår (Fredag) Var jag med och återförenade en lagom nära släkting med jorden. Det var spännande. Jag fick träffa massa nya släktingar och äta god jordgubbstårta och sånt. Eftermiddagen bjöd på feber och brutal huvudvärk, så den spenderades hemma. Vilket inte gjorde någonting alls! Då jag satt i 45 minuter fast framför datorn, lyssnandes på Foals och peppade inför den nya total-life-forever-anpassade hemsidan. Prick 00:00 klickade jag mig in och tog del av den. Den är mycket fin och faktiskt riktigt mysig med fin bakgrundsmusik. Jag tycker att ni borde spana in den! Samt lyssna på deras låtar och se musikvideorna som de så schysst har lagt upp alldeles gratis. Min favorit, om jag nu ska favorisera någon, vilket är oerhört svårt, är Olympic Airways. 

Idag (Lördag) sov jag mig igenom första halvan av dagen. Men andra halvan spenderade jag med Andie. Vi åt glass och såg lite, typ 20 minuter, av Eternal Sunshine Of The Spotless Mind. Den var bra. Lika bra som första och andra gången också.

Nu är det dags att börja förbereda sig mentalt inför Peace&Love. Det ska bli riktigt härligt. Senaste bandsläpp: The Kooks och Patti Smith. Och troligen Emmaboda. Beror på kommande eventuella bandsläpp.

(Jag har lärt mig lägga in länkar ordentligt och snyggt nu. Känns asbra. Kort sagt)

Nu ska jag se Inglourious Basterds. Kanske. Hej

Gratulationer

Som jag så superklantigt glömde idag/igår så har jag två speciella personer att gratulera! Den första är en vän som jag har känt ända sedan hon öppnade sina små babyögon för första gången. Hon heter Isabell Wohlfart och fyllde den 8e Mars hela 16 vårar! Det firar vi med min favoritbild på oss (borde egentligen lagt upp en från när vi var små men jag hade ingen på datorn, en annan gång får det bli) :
 Henne hittar ni här: http://belllaah.blogg.se/

Det andra födelsedagsbarnet är en (som det ser ut nu) före detta mycket god vän till mig som heter Johanna Lindblad. Hon fyller hela 17 fina vårar idag faktiskt! Eftersom våran vänskap slutade ganska kvickt så är jag inte säker på om hon vill att jag gör reklam för henne här men jag var ändå tvungen att ägna en gratulation åt henne, efter alla dessa fina år vi fick. Grattis till dom båda!

Förresten, idag har jag vikt fler tranor! Här är bilder på några (ursäkta kass kvalité)

Trana 1. Min favorit. Så himla fint papper!

Trana 2. Jag tycker den påminner om ett stridsflygplan!

Trana 3. Inte så fin. Jag hade slut på fina papper.
Nu sover jag! Hej


Octopus' garden

Genialiska. Rent genialiska.

(Det är såklart självaste the Beatles på bilden)
Nu ska jag fortsätta med mitt nyfunna intresse, origami. Dock är det enda jag kan vika Tranor men jag har faktiskt vikt ca 13 st idag tills jag blev tvungen att pausa för lite historia, men jag ska nu återuppta arbetet. Mitt mål är att göra 30 st, alla i olika färger och mönster. Dessa ska jag sedan hänga upp i mitt tak, för det tror jag skulle vara jättefint! Hej (Trana --> origami-crane)


FilmMusikKonstVäderFramtid

Shutter Island. Kortfattat; Halvkass filmatisering av en bra story. Visst hade den sina stunder emellanåt då den var riktigt, kanske tillochmed jättefin, men många scener var rent av skrattretande pga dess löjlighet. I helhet får den inte mer än 3/5 av mig.

Foals, MGMT, The xx. Veckans mest lyssnade band. Dock anser jag mig tyvärr ha för lite tid och utrymme för att uttrycka mina korrekta åsikter om dessa tre i endast ett blogginlägg, vilket jag hade tänkt försöka mig på först. Så vi börjar och slutar med att de är bra. Mycket bra.

Kurs i konst. En sommar, kanske den kommande, hade jag tänkt gå en konstkurs på Gotland. Den okända, men otroligt skickliga konstnären, också min förebild, Mormor (!) har tipsat mig om Gotlands konstkurser flera gånger om. Då jag är starkt intresserad av att betrakta, likaväl som skapa konst, så ser jag detta som en möjlighet att utvidga mina skickligheter samt kunskaper. Jag längtar!

Storm. Här driver stormar fram. Den ena efter den andra. Förvirrad betraktar jag fullmånen med vidöppna ögon. Typiskt av den att uppenbara sig nu och stjäla mig på min sömn då jag behöver den som mest. Pulsen ökar, energin stiger. Jag befinner mig nu i stormens öga. Jag är stormens öga. Okontrollerbar men ändå så kontrollerad jag någonsin varit.

Ryssland. St Petersburg. Vinterpalatset. Någon gång under den kommande våren/sommaren vandrar jag på de vackra gatorna i St Petersburg och beundrar de exotiska gamla byggnaderna runt mig. Även vinterpalatset ska jag ta mig till. Skåda de enorma salarna med dess (tydligen nyrenoverade) gulddetaljer och utsmyckningar. Tack pappa!

 
              Jag vill ha dom här. Dock ser de ut att vara i bebismodell. Hej


RSS 2.0