Filmtipset.se

Efter tiotal minuter och timmar är den färdig. Eller iaf ett utkast. Till den slutgiltiga, tillfälliga listan på mina favoritfilmer. Jag rekommenderar att du läser igenom den. Har du sett dem, är du häftig, har du inte gjort det så bör du göra det.

1. The Darjeeling Limited - Wes Anderson. Underbar och underhållande film med fantastiskt soundtrack. Den är väldigt Wes Anderson.

2. The Life Aquatic With Steve Zissou - Wes Anderson. Rolig och fin. Snyggt soundtrack självfallet.  

3. Into The Wild - Sean Penn. Fin naturfilm, självklart med fantastiskt soundtrack. Emile Hirsch's bästa.

4. (Jag tänker sätta tre filmer här då jag inte kan bestämma mig) Princess Mononoke, Spirited Away & Howl's Moving Castle - Hayao Miyazaki. Snygga animefilmer med, såklart, fantastiska (i smyg) soundtrack.

5. Before Sunrise - Richard Linklater. En mysig film om naiva och spontana ungdomar. Som inte är ungdomar.

6. Ronja Rövardotter, Bröderna Lejonhjärta - Astrid Lindgren. Fina svenska filmer med fina budskap.

7. Big Fish - Tim Burton. Bra film. Bra skådespeleri.

8, 9, 10, 11, 12, 13............ Här placerar jag resten av mina fina favoritfilmer!

Varsågod!  

The Beast-board.





Gör äntligen något med min fula skateboard. Vet dock inte vad för kroppar de får än. Kanske mänskliga, kanske formlösa, kanske oidentifierbara. Troligen oidentifierbara. BEAST har ingen betydelse eller syfte. Mest ett resultat av mycket lyssnande på band med namn innehållande djur. T ex Grizzly Bear, Foals, Patrick Wolf och mycket djurritande. Antar jag. 


Tips.

Jag tänkte att några musiktips kan vara trevligt. Jag har iallafall spenderat mestadels av mina vakna tid åt att lyssna på bland annat Mogwai's album Come On die Young från -99. När man sitter inomhus, med en kopp te, och det regnar ute, och man har tända ljus runt sig, då passar det ganska bra! Det kan man lyssna på här, tror jag, om man har spotify och jag har lyckats klistra in rätt länk.

Jag har också lyssnat mycket På Jónsi's album Go från i år (lyssna här) och Jónsi & Alex's album Riceboy Sleeps från -09. De pratar/sjunger väldigt roligt på engelska och fin isländska. De har även väldigt roliga små matlagningsprogram på deras hemsida, de kan du se här. Och deras musik kan du lyssna på här.

Jag har även varit lite smått beroende av fina soundtrack så som Up In The Air-soundtracket, som innehåller lite fina låtar. Och The Darjeeling Limited-soundtracket som är väldigt intressant och Where The Wild Things Are-soundtracket, där det är massa barn som är med och sjunger. Men dom får ni hitta själva!


Iron Maven

Jag är lite ljushårig och så. Här kommer en bild på det. (Ja, jag har typ 500 nytagna bilder på mitt blonda hår, då jag själv är djupt fascinerad av det)

Jusste, jag har en Iron Maiden tröja också. Som jag tycker om. Nu tänker jag äta pizza och kolla på Whip it!


RSS 2.0